Supporter’s toolbox

Samen brengen we de Week van de RI&E bij zoveel mogelijk ondernemers onder de aandacht. Zelf heeft u ongetwijfeld goede ideeën om uw klanten of achterban te bereiken, maar hieronder geven we nog wat ideeën ter inspiratie, ook om activiteiten online te organiseren. Interessante en ludieke acties kunnen rekenen op extra publiciteit!

Ideeën voor activiteiten

Onderstaande ideeën hebben in voorgaande edities van de Week van de RI&E tot succes geleid bij verschillende supporters:

  • (Online) workshop RI&E met een getoetste RI&E aan het einde van de dag (korting)
  • Concrete focus – denk in de huidige tijd aan het implementeren van het corona-deel of thuiswerken in de RI&E. Van daaruit kan het bredere verhaal worden verteld (zie dit voorbeeld).
  • Een cadeau bij het aanvragen van een quickscan, uitvoeren of updaten van de RI&E
  • In samenwerking met andere partijen een gezamenlijke activiteit ontwikkelen. Hiermee wordt samen een breder bereik mogelijk en het werk verdeeld.
  • Schakel een specialist in van Steunpunt RI&E (meer informatie)
  • Telefonisch vragen beantwoorden (gratis)
  • Gratis (online) opfris-bijeenkomst over de RI&E
  • Speciale mailing over de RI&E met verschillende onderdelen: is het verplicht, hoe maak je een RI&E, wat levert een RI&E op en welke instrumenten zijn er beschikbaar?
  • Kijk voor meer ideeën en tips ook het webinar: Creëer impact in de Week van de RI&E (32 minuten)

Tip: gebruik hiervoor gerust de informatie op deze website, zoals podcasts, filmpjes en stroomschema’s (zie links onderaan deze pagina).

In 4 stappen naar een succesvolle activiteit

Tips voor communicatie

Goede communicatie is een essentieel onderdeel voor een geslaagde activiteit. En een algemene communicatieregel is “1x communiceren = niet communiceren”. Breng uw activiteit op verschillende momenten en via verschillende communicatiekanalen onder de aandacht bij uw achterban. Wilt u tips ontvangen? Meldt u dan aan voor de 2-wekelijkse  speciale nieuwsbrief met tips voor supporters (stopt automatisch na de Week van de RI&E):

[U kunt zich hier niet meer voor aanmelden]

Hulpmiddelen die u kunt gebruiken

Het Steunpunt heeft veel verschillende hulpmiddelen die u gratis kunt gebruiken om te communiceren over de RI&E en de Week van de RI&E.